Total: 0Toman
جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران به میزبانی اصفهان، شهر جهانی صنایع دستی ۲۶ تا ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰ برگزار می شود.
به گزارش ایمنا، با توجه به فعالیت بیش از ۵۰ هزار هنرمند صنایع دستی در اصفهان که در قالب یک سوم فعالان صنایع دستی جهان کار میکنند، برنامه ریزی برای برگزاری اولین جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران در بخشهای (مسابقه بین المللی نشان دست خلاق، نشان همای زرین، مسابقه ملی فرش، مسابقه ملی طراحی فرش دستباف، مسابقه طراحی خلاقانه صنایع دستی، مسابقه ملی طراحی پوشاک با صنایع دستی و مسابقه بسته بندی صنایع دستی و مسابقه ملی استار تاپهای صنایع دستی با برگزاری کارگاهها و نشستهای علمی و تخصصی و اجلاس شهرهای جهانی و ملی صنایع دستی به همراه نمایشگاه آثار هنرمندان در تیرماه ۱۴۰۰ با مشارکت وزارت میراث فرهنگی، اداره کل میراث استان، شهرداری اصفهان و هلدینگ کافل در اصفهان برگزار میشود.
به گفته وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، در این جشنواره بالاترین نشان صنایع دستی دنیا در جمهوری اسلامی ایران (نشان دست خلاق) به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
جایزه نشان بین المللی «دست خلاق» است که در راستای پاسداری و نکوداشت مقام شامخ و ارزنده ی هنرمندان حوزهی صنایع دستی و هنرهای سنتی، به عنوان عالیترین نشان این حوزه در عرصههای بین المللی در نظر گرفته شده، برای اولین سال برگزاری به ۶ نفر (۳ هنرمند داخلی و ۳ هنرمند خارجی) اعطا میگردد و نام دارندگان این نشان به عنوان میراث زنده بشری در حافظه تاریخی هنری دنیا ثبت و ضبط خواهد شد.
دومین قسمت مهم جشنواره «نشان همای زرین» است که در ۲۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی به افراد حائز شرایط و رتبههای برتر مشارکت کننده در بخشهای متعدد این مسابقه (که مربوط به رشتههای صنایع دستی میباشد) تخصیص یافته و اعطا میگردد.برای هر رشته ۳ تا ۵ داور تخصصی در نظر گرفته شده است.
برای این جشنواره بیش از ۴۰ جایزه نقدی در نظر گرفته شده است که از مهمترین آنها نشان بین المللی دست خلاق است که به ۶ طرح برگزیده به صورت نقدی و از میان آنها به خلاقترین طرح و همچنین به ۵ نفر از پیشکسوتان جایزه ویژه تعلق خواهد گرفت.
ستار کیانپور مجری نخستین جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران با اشاره به اینکه این جشنواره یک نیاز مهم و اثربخش با نگاهی جامع و بین المللی در حوزه صنایع دستی ایران است، گفت: با استفاده از تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای موجود از جمله صادرات و تولید در حوزه صنایع دستی، به درستی میتوانیم عاملی درجهت تسهیلگری این صنعت ایجاد نمائیم.
وی ادامه داد: دومین قسمت مهم در بخشهای جشنواره، «نشان همای زرین» است که در ۲۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی که به دو بخش پررونق و کم رونق تقسیم شده اند (پررونق: قلمکار – مینا سازی – قالی – سفالگری – منبت چوب – گلیم بافی – خاتم سازی – ملیله سازی – قلمزنی – زیورآلات سنتی – رودوزیهای سنتی – چرم – زیلوبافی – نگارگری – شیشه گری سنتی – معرق چوب و کم رونق: آئینه کاری – حجاری سنگ – گیوه بافی – قفل سازی) به افرا حائز شرایط و رتبههای برتر مشارکت کننده تخصیص یافته و اعطا میگردد.
گفتنی است، دریافت کنندگان جایزه مذکور علاوه بر دریافت تندیس، لوح سپاس و جوایز نقدی، زمینههای نشان دست خلاق را به لحاظ سوابق فنی و تخصصی جهت سالهای آتی برای خود فراهم مینمایند، همچنین برای هر رشته ۳ تا ۵ داور تخصصی در نظر گرفته شده است.
دبیر کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی ایران از برگزاری ورکشاپ های تخصصی هنرمندان صنایع دستی در چهارباغ اصفهان خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری جشنواره به مدت ۲۰ شب در قسمتی از خیابان چهارباغ، هنرمندان چیره دست صنایع دستی به صورت ورکشاپ، هنر بی نظیر خود را به صورت زنده برای علاقه مندان آموزش میدهند.
علاقه مندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره به آدرس WWW.HIFESTIVAL.IR مراجعه نمایند.
Name | جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران در اصفهان |
State | |
City | |
Neighbourhood | |
Contacts | |
Location | اصفهان |
Website | WWW.HIFESTIVAL.IR |
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود